Weihai / GLA Traditional Chinese Medicine Hospital

0


Weihai / GLA Traditional Chinese Medicine Hospital

© Li Yao© Li Yao© Li Yao© Li Yao+ 25


  • Zoned Area of ​​this architectural project Zoned:
    7980 m²

  • Year Year of completion of this architecture project

    Year:


    2018


  • Photographs Photographs: Li Yao

  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project

    Manufacturers: Al-Mn-Mg, European gray glass, Portuguese white sandstone

© Li Yao
© Li Yao

Text description provided by the architects. Weihai Traditional Chinese Medicine Hospital is located in a coastal pineus thunbergii forest in the eastern new town of Weihai, near the sea, which covers a total construction area of ​​about 8,000 m2. The hospital, as a comprehensive health care facility, has three main parts: East New Town Program Exhibition Center, Kangyang Yile Sanatorium, and Medical Care Homes.

© Li Yao
© Li Yao

The original hospital site is a long-dilapidated bungalow area. The decision to choose this site aims to preserve the surrounding Pinus thunbergii forest up to the utmosis. Faced with the status of popular use of Chinese elements as a style of architecture or decoration as well as the strong and clear demands of building in the traditional Chinese style of the owner, the architect made an agreement with the owner on “to imitate but do not copy from the traditional style. ”In addition, this hospital project decision offers us a chance to examine some contemporary expressions of the traditional court in northern China.

Refinement of the courtyard and reconstruction of the space
Refinement of the courtyard and reconstruction of the space

The final decision was made to inherit the essential Chinese-style court structure using its scale and shape based on research on a range of traditional cases. However, the modern styles of choice of building materials, construction details and construction have achieved the search for the balance between the experiential value of the place and the characteristic of the time.

© Li Yao
© Li Yao

The designers sorted the scale, sequence, and setting typologically, classifying the Chinese courtyard into a four-walled courtyard, a two-walled courtyard, and two buildings facing each other, a courtyard with four buildings on either side. Depending on the site conditions, different types of courtyards were linked together by the corridor on the north-south axis and the east-west axis, thus reproducing the sense of the visit experience layer after layer of the traditional courtyard. Chinese. Taking advantage of this site, these classified courtyards enclose the semi-open central garden which faces the pinus thunbergii forest, while two large open gardens of different width divide the central garden into two parts: the semi-open courtyard and the court. water with a larger open space. With buildings or walls enclosing courtyards and courtyards enclosing gardens, the multiple nested floors of courtyards of different types offer people a rich experience of spatial structure.

© Li Yao
© Li Yao

The main design of the building inherits the basic form of traditional northern architecture. When it comes to the choice of building materials, more contemporary materials such as aluminum-magnesium-manganese, steel and wood fasteners and more weather-resistant stones are used to replace traditional gray tiles, the gray brick and wood. . Considering the properties and structural characteristics of the material, simpler and contemporary architectural designs are used on building details and components to restore the traditional architectural style.

© Li Yao
© Li Yao

The entrance to the car on the courtyard is capped and closed with white stone, light gray and gray aluminum. The surrounding corridors are used for people to cross, which not only separate people and vehicles, but also form a backdrop with screens of plates, pine and metal blinds as they pass.

© Li Yao
© Li Yao

The borrowed scenery method has been used in many places. By encompassing the surrounding pinus thunbergii forest as part of the courtyards, the purity and elegance of the courtyard and the vigorous scene outside cast beautiful reflections.

© Li Yao
© Li Yao

The main entrance courtyard is surrounded by four walls, which changes the direction of the road from west to south. The main entrance and the porch symmetrical to the north-south axis are very beautiful. The concise water landscape of the mirror and the reflection in the water naturally correspond to the function and the entrance scene of the hospital. The west-facing secondary entrance is constructed with square courtyards, corridors with eaves and window walls, which form an inconspicuous guideway.

© Li Yao
© Li Yao
© Li Yao
© Li Yao

The second north-south facing courtyard is of another type, surrounded by round corridors with eaves. The circular patio and square courtyard reflect the simple philosophy “a square earth and spherical skies, harmony between man and nature” in Chinese culture. Harvesting from the rain, the backyard water landscape exhibits different qualities of warmth and seclusion during the rainy season and the drought.

© Li Yao
© Li Yao

Walking through the entrance courtyard and the buildings, you reach the third courtyard. These three courtyards form a three-sided enclosure, expanding the eastern forest of pinus thunbergii and the backyard. From west to east, the yard ladder that surrounds the space first and then releases it forms a lawn-centered yard for people ‘s activities, a concise water court, and an ornamental water court centered with islands and a landscape of pines.

© Li Yao
© Li Yao

The surrounding constructions form a visual penetration and an extension of the space with the central garden being built in sotto portico, gray space and garth. Round windows and the “frame view” on both sides of the courtyard provide a visual perception of picturesque landscapes everywhere for visitors.

© Li Yao
© Li Yao

The new Chinese-style architecture is not a stack of traditional elements, but a combination of modern elements and traditional elements based on an understanding of the latter. The New Chinese Style creates buildings with traditional charm based on the modern aesthetic vision.

1F diet
1F diet

The main body of the construction features an inverted “Y” shape using the combination of traditional flush gable roofs, double pitched tops, and a few gable and hip roofs. The roof material is aluminum-magnesium-manganese plank, smooth and neat. The facade construction emphasizes the interweaving of vertical dividing lines, white walls, vertical landing window and vertical wood-colored metal grille. The structure simplifies the two-story building and casts a true or false reflection with the pure stone walls.

© Li Yao
© Li Yao

The Chinese-style lower courtyard is nestled in the large forest of pinus thunbergii. The combination of traditional courses, Chinese style, modern materials and temporary crafts is an understanding and development of the style and scale of traditional Chinese courses as well as temporary translation and reconstruction of traditional architectural style.

© Li Yao
© Li Yao



Leave A Reply

Your email address will not be published.